WYSIWYG Web Builder
         06-21349322    
    
         Jan-Willem de Vries        
    
         Jan-Willem de Vries
CONTACT
 
Telefoon: 06-21349322
E-mail: jw@janwillemdevries.nl
Jan-Willem de Vries en Ben Westervoorde werkten eerder samen aan Hazes - de stripbiografie (Uitgeverij Silvester). Die samenwerking beviel hen zo goed dat ze samen een nieuwe strip wilden ontwikkelen. Dat werd Off the Record. Ook hierin draait alles om muziek en de personen erachter.
Deze keer wilden Ben en Jan-Willem zich niet vastbijten in slechts één artiest. Er zijn er immers zoveel! En ook minder bekende muzikanten hebben soms een fascinerend verhaal. Met Off the Record hebben de schrijver en  tekenaar een formule gevonden die hen de vrijheid geeft om ook die verhalen te vertellen.
 
Off the Record staat vanaf juni 2022 in het Belgische stripmagazine MaxiX.
BAS
 
Bas was decennialang de eigenaar van een platenwinkeltje op de onderste verdieping van een pakhuis in Amsterdam. Ook op de andere etages van het pand heeft hij kasten vol met platen staan. Op het moment dat de strip van start gaat verlaat net de laatste klant zijn winkel. Bas draait het bordje op de deur voor de allerlaatste keer op ‘gesloten’. Dan klopt het meisje Nina op het raam. Zij heeft van haar broer de instructie gekregen om een plaat te kopen. Bas helpt haar en dit is het begin van een vriendschappelijke relatie waarbij regelmatig over muziek wordt gesproken.
NINA
 
Nina is een levenslustig, nieuwsgierig en soms bijdehand meisje, dat het leuk vind om de verhalen van Bas aan te horen. Gaandeweg ontwikkelt ze zelf ook een steeds grotere interesse voor muziek en de verhalen erachter. Het is dus goed mogelijk dat er een moment komt, waarop zij aan Bas verhalen gaat vertellen.
Nadat de winkel van Bas is gesloten blijft hij zijn grammofoonplaten verkopen via het internet. Nina kan veel beter overweg met de moderne media en helpt hem daarbij.
MINI-BIO'S
 
In de eerste plaats draait de strip om de mini-biografietjes van artiesten en bands. Daarnaast volgen we ook de levens van de hoofdpersonen Bas en Nina. Wat er in hun persoonlijke levens gebeurd is vaak de aanleiding om deze verhalen te vertellen.
Daarnaast gaat de strip ook over het conflict tussen de oude en nieuwe wereld, over het behouden van de dingen van vroeger versus het omarmen van het heden of de toekomst. Bas houdt heel erg vast aan het verleden. Hij weet ook veel over artiesten van nu, maar hij heeft een sterke hang naar de hoogtijdagen van de muziek. Voor hem waren dat de jaren zeventig. Ook het pakhuis staat symbool voor een verdwenen verleden. Bas heeft het pand geërfd van zijn vader die er nog producten in heeft opgeslagen.